Ale to u mnie siła wyższa i, jak pisał Władysław Krygowski: Każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia.
Wyjazd był planowany na początek kwietnia, a nastąpił od pierwszego dnia odmrożenia obiektów noclegowych.
O kilku lat penetruję mniej znane zakamarki BN. Większość z nich leży na bezszlakowiu i rzadko opisywana jest w przewodnikach lub informatorach. Korzystam z różnych źródeł dostępnych w internecie, m.in. ze stronki nie żyjącego od dwóch lat Darka Zająca.
Nie będę opisywał całego pobytu, a przedstawię jedynie kilka odwiedzonych miejsc.
W okolicach Olchowca i Wilszni szukaliśmy na bezszlakowiu pewnych kamieni: Kuźmiw Kamienia z wyrytymi krzyżami i kamieni na Kyjaszu z tryzubem, napisami "УПА" i 1946.
Poniżej Kużmiw Kamień:

Tryzub na Kyjaszu:

Żeby o tych kamieniach więcej dowiedzieć się i zobaczyć wyraźniejsze zdjęcia, proponuję poczytać fachowego info Darka Zająca:
http://www.beskid-niski-pogorze.pl/ciek ... mienie.php
Darkowi postawiono na Magurze Wątkowskiej obelisk w czym swój duży udział miał nasz forumowicz Jan Majewski.
Ja też przywiozłem trzy kamienie widoczne na zdjęciu, które po zrobieniu poniższej fotki postawiłem niżej, gdzie leży już dziesiątki kamieni z różnych gór:

cdn.