Filmy, które ostatnio widziałem
-
- Administrator
Wczoraj wspólnie z Yoaną widzieliśmy film pt. "Jurek".
Dokument o Jerzym Kukuczce.
Bardzo dobry, polecam!
Trailer:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AEjow7T ... ay&index=1[/youtube]
Dokument o Jerzym Kukuczce.
Bardzo dobry, polecam!
Trailer:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AEjow7T ... ay&index=1[/youtube]
-
- User
Potwierdzam, film "Jurek"warty zobaczenia. Ja ostatnio natomiast oglądałam "Idę". Gdybym poszła na to do kina, to bym żałowała. :-( W filmie podobały mi się zdjęcia, artystycznie film warty uwagi. Jeśli chodzi natomiast o historię filmu, to uważam, że było wiele innych, lepszych filmów (dlaczego akurat "Ida" została nominowana do Oscarów?). Podobała mi się tylko scena samobójstwa jednej z głównych bohaterek (świetna gra Agaty Kuleszy). <brawo>
-
- User
Efekt motyla, polecam stosunkowo fajny film.
-
- User
A ja wczoraj byłam na "Wkręceni 2" i jak najbardziej polecam
Komedia rewelacyjna, można się zrelaksować i dużo pośmiać... <lol> Ale wcześniej też polecam zobaczyć "Wkręceni" - pierwszą cześć 

-
- User
Mam nadzieje że film nie jest pokroju marnych polskich komedii romantycznych z 21 wieku.
-
- Jr. Admin
Mnie ostatnio natomiast zajęło znacznie "cięższe" kino. "Pokłosie" Pasikowskiego i "Róża" Smarzowskiego. Oba filmy są gorzkie w swojej wymowie, ale z tej dwójki polecam raczej "Różę" - opowieść o zasiedlaniu Ziem Odzyskanych a konkretnie Warmii lub Mazur. Jest to fabuła bardziej wiarygodna i sprawiedliwsza w ferowaniu etycznych wyroków bez niepotrzebnego szufladkowania.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
-
- Ekspert
Dla mnie to najlepszy film Smarzowskiego i jeden z najlepszych polskich filmów, które powstały po 1989 r. Pamiętam godziny (po wyjściu z kina), gdy cały czas ten film "przetrawiałem". Polecam każdemu - to "lektura obowiązkowa".Comen pisze:polecam raczej "Różę" - opowieść o zasiedlaniu Ziem Odzyskanych a konkretnie Warmii lub Mazur. Jest to fabuła bardziej wiarygodna i sprawiedliwsza w ferowaniu etycznych wyroków bez niepotrzebnego szufladkowania.
-
- Administrator
Mam trochę czasu, to nadrabiam kinowe zaległości.
"Bogowie" - historia o prof. Zbigniewie Relidze, jego charakterze i jego trudach pokonywania barier społeczno-politycznych w latach 80-tych tamtego stulecia. Świetna rola Tomasza Kota, który odwzorował perfekcyjnie sylwetkę profesora. Polecam, bo bardzo dobry film
"Bogowie" - historia o prof. Zbigniewie Relidze, jego charakterze i jego trudach pokonywania barier społeczno-politycznych w latach 80-tych tamtego stulecia. Świetna rola Tomasza Kota, który odwzorował perfekcyjnie sylwetkę profesora. Polecam, bo bardzo dobry film

-
- User
„Kaczą zupę”, przedwojenny film z braćmi Marx warto obejrzeć dla jednej sceny, jak Chico ten w charakterystycznym kapeluszu) i Harpo (ten kręcony, nie mówiący blondyn) chcą jechać motocyklem. Chico wsiada na motor, a Harpo do kołyski. Chico odpala i rusza, a kołyska zostaje w miejscu. Zdziwiony wraca i znów rusza. Kołyska znów zostaje. No to się przesiadają. Na motorze siada Harpo, a Chico w kołysce. Harpo odpala i... kołyska jedzie do przodu a motor stoi...
-
- User
„Sześć dni, siedem nocy”, jeden z moich ulubionych filmów, właśnie leciał wczoraj. Warto choćby dla niesamowitych min Anne Heche. Nie tak przerysowane jak to robi Goldie Hawn, a przez to ciekawsze. I dla choćby jednej sceny, gdy Harrison Ford wymienia, co mu się w niej nie podoba
- (…) … i masz za małe cycki
W tej samej chwili Anne nagle zdziwiona patrzy na nie
- (…) … i masz za małe cycki
W tej samej chwili Anne nagle zdziwiona patrzy na nie
Naznaczony - horror o podróżach astralnych duszy małego chłopca. Bardzo ciekawa pozycja 

Na lato polecam komedie - wczoraj ogądałam "Brunet wieczorową porą" - genialna polska komedia
Bareja najlepszy <3 <3 <3

Bareja najlepszy <3 <3 <3
-
- Ekspert
Wczoraj byłem na francuskiej komedii "Facet na miarę" - kto ma ochotę na przyjemny, inteligentny film z udanymi, zabawnymi dialogami i bez durnych amerykańskich gagów - serdecznie polecam.
-
- Ekspert
"Wołyń " Wojtka Smarzowskiego - "lektura" obowiązkowa, niestety tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Warto.
-
- User
Znajomy był. Mówił, że w pewnym momencie nagle ustał szelest toreb z popcornem. To dużo mówi...
-
- User
Jak ja byłam, to przez cały seans nie było ani szeleszczenia, ani siorbania, a po seansie wszyscy wychodzili w kompletnej ciszy...Gollum pisze:Znajomy był. Mówił, że w pewnym momencie nagle ustał szelest toreb z popcornem. To dużo mówi...
Film wstrząsający i wg mnie dość obiektywny.
-
- User
a jak przedstawiono naszą partyzantkę? 27. Wołyńska Dywizja AK to była siła, której Ukraińcy się bali. Ale wywiad niemiecki wpuścił ją w maliny i akurat na czas masakry była gdzie indziej. Natomiast inni nie próżnowali. Osobiście poznałem Ukraińca urodzonego w mojej rodzinnej wsi Leszczany, który w wieku kilku miesięcy wraz z rodziną i wszystkimi Ukraińcami z całej okolicy uciekli za Bug, bo AK szykowała kontrmasakrę
-
- Ekspert
Jest pokazana polska "pacyfikacja" ukraińskiej wsi.
-
- User
No nareszcie!
-
- Ekspert
Pod tym względem (i nie tylko) film wydaje się być bardzo obiektywny.
-
- Ekspert
-
- Administrator
"Ziarno prawdy" z Więckiewiczem w roli prokuratora prowadzącego bardzo dziwne śledztwo w Sandomierzu.
Film z roku 2015 na podstawie powieści Zygmunta Miłoszewskiego o tym samym tytule.
Bardzo dobry film!
Film z roku 2015 na podstawie powieści Zygmunta Miłoszewskiego o tym samym tytule.
Bardzo dobry film!
-
- User
Dziwny ten film. Trzyma w napięciu, ale bardzo przygnębiający. 

-
- Ekspert
"Czym chata bogata" - francuska komedia z ciekawym pomysłem. Polecam, choć z pomysłu można by wyciągnąć jeszcze więcej, ale i tak jest dobrze.