Filmy, które ostatnio widziałem
-
- User
Re: Filmy, które ostatnio widziałem
ja byłam ostatnio w kinie na Kac Vegas3. Jesli ktoś ogladał poprzednie czesci będzie wiedział o co chodzi.
Jak dla mnie chyba najsłabsza część, ale zaskakujące bardzo zakończenie.
Jak dla mnie chyba najsłabsza część, ale zaskakujące bardzo zakończenie.
"Nietykalni" rewelacyjny film. może i nie z dziedziny najnowsze ale polecam pomimo to .
-
- User
Zważywszy, że żaden film nie wgniótł mnie w fotel tak bardzo jak "Nietykalni" (czego potwierdzeniem jest wpis zamieszczony w maju ubiegłego roku), bardzo jestem ciekaw, co Cię w nim urzekło.edziak pisze:"Nietykalni" rewelacyjny film. może i nie z dziedziny najnowsze ale polecam pomimo to .
-
- User
kochankowie z księżyca - moonrise kingdom
najbardziej urzekający wizualnie film jaki widziałam od dawna. treść też piękna.
najbardziej urzekający wizualnie film jaki widziałam od dawna. treść też piękna.
-
- User
A o czym jest treść?Hawajka pisze:kochankowie z księżyca - moonrise kingdom
Mógłbym to sprawdzić w Guglu, ale bardziej mnie interesują Twoje impresje.
-
- User
<lol>Abderyta pisze: Mógłbym to sprawdzić w Guglu, ale bardziej mnie interesują Twoje impresje.
-
- User
Ostatnio widzialam Iron Man III i calkiem niezly. Zaciekawil mnie ten film co teraz jest w kinach jakos "Noc oczyszczenia". Zapowiada sie zachecajaco wiec to bedzie pewnie kolejna pozycja
-
- Administrator
Ostatnio...
- polski dramat "Róża" (2011)
Film zrobił na mnie duże wrażenie.
Mazury po II Wojnie Światowej i tragiczne losy ludności pochodzenia niemieckiego na tych terenach (na przykładzie tytułowej Róży - wyk. Agata Kulesza). Rola Dorocińskiego, jak zawsze, na wysokim poziomie.
Pewnie wszyscy ten film już oglądali, ale mimo wszystko polecam.
- horror "Czarnobyl. Reaktor strachu" (2012)
Klasyczny przykład turystyki industrialnej w bardzo ciekawym miejscu, w wykonaniu grupy młodych ludzi.
Według mnie film bardzo dobry, a ten niedźwiedź w bloku był najlepszy...
Film warty obejrzenia szczególnie w nocy. <lol>
- polski dramat "Róża" (2011)
Film zrobił na mnie duże wrażenie.
Mazury po II Wojnie Światowej i tragiczne losy ludności pochodzenia niemieckiego na tych terenach (na przykładzie tytułowej Róży - wyk. Agata Kulesza). Rola Dorocińskiego, jak zawsze, na wysokim poziomie.
Pewnie wszyscy ten film już oglądali, ale mimo wszystko polecam.
- horror "Czarnobyl. Reaktor strachu" (2012)
Klasyczny przykład turystyki industrialnej w bardzo ciekawym miejscu, w wykonaniu grupy młodych ludzi.
Według mnie film bardzo dobry, a ten niedźwiedź w bloku był najlepszy...

Film warty obejrzenia szczególnie w nocy. <lol>
a ja polecam Hachiko A Dog Story - "Mój przyjaciel Hachiko" - nieskomplikowana historia o psie i przywiązaniu do swojego właściciela... wyciskacz łez - bo na tym filmie każdy się poryczy hah - ale warto obejrzeć
-
- User
Byłam ostatnio w kinie na komedii "Gorący towar" z Sandra Bullock, bardzo pozytywna i śmieszna komedia dawno sie tak nie uśmiałam:) a za tydzien wybieram sie do kina na film " Jeszcze większe dzieci"....bo zwiastun jest tez mega smieszny:)
-
- User
"Wrzesień" Allana Stewarta Koenigsberga, ksywa: Woody Allen. Film nie zachwyca, ale - paradoksalnie - właśnie o to w nim chodzi (a przynajmniej tak sądzę). Naczelna teza: naszym życiem, w szczególności naszymi uczuciami, w przeważającej części kieruje przypadek i banał. Czy komuś się to podoba? Oczywiście, że nie. Niemniej - stety lub niestety - jest to ujęcie znacznie bliższe prawdy niż różne Tristany i Izoldy czy inne Bodyguardy. I za to należy docenić autora scenariusza.
-
- Administrator
"Moja Angelika" - dramat obyczajowy (1999r.)
Klasyka polskiego kina, świetna muzyka autorstwa Grzegorza Ciechowskiego (tytułowa piosenka+ta spokojna linia melodyczna z filmu). <okok>
Klasyka polskiego kina, świetna muzyka autorstwa Grzegorza Ciechowskiego (tytułowa piosenka+ta spokojna linia melodyczna z filmu). <okok>
-
- User
"Blue Jasmine" sami wiecie, kogo (nie chodzi o Voldemorta).
Po słabych "Zakochanych w Rzymie" nareszcie film o czymś, co nie pochodzi z tej części ciała, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.
Jeżeli ktoś z Was jest monetarystą, neoliberałem (nie mylić z liberałem, bo zamorduję, a przedtem będę torturował!), cynikiem, egoistą lub snobem, to film mu/jej się nie spodoba. Ale wszystkim pozostałym powinien.
Po słabych "Zakochanych w Rzymie" nareszcie film o czymś, co nie pochodzi z tej części ciała, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.
Jeżeli ktoś z Was jest monetarystą, neoliberałem (nie mylić z liberałem, bo zamorduję, a przedtem będę torturował!), cynikiem, egoistą lub snobem, to film mu/jej się nie spodoba. Ale wszystkim pozostałym powinien.
"Oryginalność jest jedyną rzeczą, której użyteczności nie mogą pojąć nieoryginalne umysły” <John Stuart Mill, "O wolności">
-
- User
A to ciekawe. Bo jak dotąd, to filmy sami wiecie kogo podobały się właśnie monetarystom, neoliberałom, cynikom, egoistom i snobom.
Ja się nie uważam za żadnego z powyższych (no, może oprócz egoisty), więc jego dzieła mi się zupełnie nie podobają. generalny zarzut: za dużo gadania, za mało akcji. Dwa razy zostałem zmuszony do pójścia na jego filmy do kina przez żonę, niby nie monetarystkę, a zachwyconą jego tw(f)ó(u)rczością. Na "Drobnych cwaniaczkach" się wynudziłem jak mops, na tym co się działo w Paryżu też, choć już mniej. I mam poważne obawy, że niebawem zostanę zmuszony po raz trzeci...
Ja się nie uważam za żadnego z powyższych (no, może oprócz egoisty), więc jego dzieła mi się zupełnie nie podobają. generalny zarzut: za dużo gadania, za mało akcji. Dwa razy zostałem zmuszony do pójścia na jego filmy do kina przez żonę, niby nie monetarystkę, a zachwyconą jego tw(f)ó(u)rczością. Na "Drobnych cwaniaczkach" się wynudziłem jak mops, na tym co się działo w Paryżu też, choć już mniej. I mam poważne obawy, że niebawem zostanę zmuszony po raz trzeci...
-
- User
Na tyle, na ile orientuję się w amerykańskich podziałach politycznych, to monetaryści (zwani czasem, dla uproszczenia, neoliberałami) pokroju pani Ayn Rand oraz panów Miltona Friedmana i Alana Greenspana kibicują Republikanom, z których permanentnie nabija się Allen.Gollum pisze:A to ciekawe. Bo jak dotąd, to filmy sami wiecie kogo podobały się właśnie monetarystom, neoliberałom, cynikom, egoistom i snobom.
Co do egoistów, cyników i snobów, to znajdują się oni po obydwu stronach tej barykady, jak wszędzie.
PS. Na "Cwaniaczkach" też się wynudziłem, natomiast uważam, że "O północy w Paryżu" zachwyci każdego miłośnika literatury.
"Oryginalność jest jedyną rzeczą, której użyteczności nie mogą pojąć nieoryginalne umysły” <John Stuart Mill, "O wolności">
-
- User
Oglądałam ostatnio film "Flashdance" z 1983 roku. Ciekawy film o spełnianiu marzeń w tanecznym rytmie przepojonym miłością. :-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=onJspmvJr0E[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=onJspmvJr0E[/youtube]
-
- User
"Freier Fall" (przetłumaczony jako "Siła przyciągania") - całkiem frapujące studium przypadku dowodzące, iż więcej zła może wyniknąć z oszukiwania siebie i najbliższych, by dostosować swoje życie do oczekiwań tzw. zdrowej większości aniżeli z zaryzykowania utraty wszystkiego poza życiem w prawdzie i wynikającym zeń szacunkiem dla samego siebie.
-
- User
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BJhBW6MLspA[/youtube]
"Człowiek potyka się nie o góry, a o kretowiska"
Konfucjusz
Konfucjusz
-
- Jr. Admin
Trochę żal że żaden z tych projektów architektonicznych nie został zrealizowany
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
-
- User
"Prometeusz" dla fanów s-f w reżyserii Ridleya Scotta. Godny polecenia.
-
- User
Obejrzałam dzisiaj dokument Marcela Łozińskiego "Wszystko może się przytrafić". Możecie go zobaczyć TUTAJ. Dokument, który wzrusza (przynajmniej mnie) i skłania do zastanowienia się nad swoim życiem...
Polecam.
Polecam.
-
- User
RED 2 rewelacyjny film. polecam każdemu :)
-
- Administrator
"Sinister" (2012r.)
W roli głównej: Ethan Hawke.
Film mocny, polecam obejrzeć wieczorem, gdy nikogo nie ma w domu. <lol>
Ponoć jeden z najlepszych horrorów roku 2012.
Trochę zakończenie nie po mojej myśli, ale film trzymający w napięciu i warty polecenia.
W roli głównej: Ethan Hawke.
Film mocny, polecam obejrzeć wieczorem, gdy nikogo nie ma w domu. <lol>
Ponoć jeden z najlepszych horrorów roku 2012.
Trochę zakończenie nie po mojej myśli, ale film trzymający w napięciu i warty polecenia.
-
- Jr. Admin
A proszę bardzo
. W wersji angielskiej Exam, ale była też polska Test. Reżyseria Stuart Hazeldine
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bkdt2Sygew0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bkdt2Sygew0[/youtube]
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze