Filmy, które ostatnio widziałem

Baloo

Filmy, które ostatnio widziałem

Czyli jak w temacie. Piszemy o filmach, które ostatnio widzieliśmy - o horrorach i nie horrorach ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Yoana
User

Ostatnio byłam w kinie na "Sali samobójców". Może nie będę się rozwodzić nad samym filmem a skomentuję muzykę ;-) a konkretnie jeden utwór:

http://www.youtube.com/watch?v=9U_Q6OvJ ... re=related

SUPER ! ;-) chyba wystarczy...
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Yoana
User

A może ktoś coś poleci ;-)? Na co można się obecnie wybrać i nie rozczarować...? ;-)
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
Abderyta
User

Sin City.

Warto było choćby dla tekściora w brzmieniu "wszystkie nowoczesne samochody wyglądają jak depilatory".

The Social Network.

Dla dialogu:
główny bohater: - "ona kłamie!"
rozmówczyni głównego bohatera: - "zeznała to pod przysięgą"
główny bohater: - "no tak, pod przysięgą ludzie nie kłamią"
"Oryginalność jest jedyną rzeczą, której użyteczności nie mogą pojąć nieoryginalne umysły” <John Stuart Mill, "O wolności">
Awatar użytkownika
petruss1990
User

Ja ostatnio widziałem "The way" z Martinem Sheenem. Film bardzo się spodobał, jest nietypowy, niby nic się nie dzieje, ale się ogląda bardzo przyjemnie. Opowiada ten film o mężczyźnie, którego syn(gra go reżyser Emilio Esteves) zginą na Camino i ten postanawia kontynuować jego drogę.
Nie można kochać ojczyzny, nie kochając miejsca, w którym się człowiek urodził...
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: Filmy, które ostatnio widziałem

"Kret" z Szycem i Dziędzielem - dobra produkcja.
Awatar użytkownika
dedos
User

Limitless! Świetny film nowej produkcji (2011)! Polacam gorąco :-D
Abderyta
User

"Midnajt in Pari" nieocenionego Allana Stewarta Konigsberga. Odradzam każdemu, kto nie lubi absurdalno-intelektualnego poczucia humoru oraz nie odczuwa potrzeby tworzenia. W szczególności odradzam miłośnikom tzw. polskich komedii wszechczasów z udziałem panów Karolaka, Adamczyka, Szyca, Więckiewicza et consortes, gdyż nie znajdą w "Midnajcie" znośnej lekkości bytu czy też najśmieszniejszych dialogów świata.

Jeżeli jednak są tu osobnicy nieprzystosowani do współczesnego świata, to powinni rzecz zobaczyć, by spróbować odpowiedzieć sobie na co najmniej trzy pytania (narastająco wg stopnia trudności):
1) czy lekiem na rozczarowanie światem jest ucieczka w fantazję?
2) czy sztuka stanowi odtrutkę na bezsens istnienia?
3) czy - jak powiedział ks. Twardowski - każda miłość mężczyzny do kobiety jest dobra?

Reasumując, jest "Midnajt" ucztą dla każdego, kto wbrew reklamie pewnego banku naiwnie uważa, że ulepszanie życia nie polega na kupnie nowego sprzętu hi-fi.
"Oryginalność jest jedyną rzeczą, której użyteczności nie mogą pojąć nieoryginalne umysły” <John Stuart Mill, "O wolności">
zarlok

hej, ja ostatnio widziałem prawidziwy klasyk, "Chłopaków z ferajny", to doskonały film ze świetnymi dialogiami, kto jeszcze nie widział, powinien koniecznie zobaczyć. myślę, że spodoba się przede wszystkim facetom, ale dziewczyn też nie pozostawi obojętnymi. polecam wszystkim.
Awatar użytkownika
amber
User

Byłam na "Baby są jakieś inne" - nie ukrywam, że spodziewałam się czegoś lepszego... Co prawda są momenty w których można się popłakać ze śmiechu, ale reszta filmu mnie po prostu nudziła... ale warto żeby każdy sam ocenił, ponieważ opinie są podzielone.

Wczoraj widziałam też " o północy w Paryżu", przyjemny klimatyczny film. Wspaniale pokazany Paryż ( więc bardzo dobrze zagrana ukryta reklama), poza tym myślę, że warty obejrzenia :)
Awatar użytkownika
Gniewko
User

Mnie ostatnio pozytywnie zaskoczył film "Aż do śmierci" (Untill Death) z nieco zapomnianym bohaterem kina akcji Jeanem Claudem van Dammem. Podszedłem do niego jak pies do jeża spodziewając się zwykłego mordobicia bez żadnej fabuły. Tymczasem seans miło mnie zaskoczył. Film bez typowego szczęśliwego zakończenia rodem z Hollywood. Można się pokusić o porównanie z trochę starszym "Dniem próby" (Training Day) z Denzelem Washingtonem choć ostatni to film oscarowy.
Awatar użytkownika
ziuba
User

Wczoraj byłam w kinie na "Listy do M.", powiem szczerze że bardzo wzruszający film, popłakałam się ze 3 razy:) bardzo świąteczny film według mnie za wcześnie go wyemitowali ponieważ niby święta są tuż tuż ale jeszcze się nie czuje tego klimatu:), aktorzy super, śmiechu też było, najfajniejsi najmłodsi aktorzy robią wrażenie i ściskają za serce!!polecam aż się dziwię ze piszę to o polskim filmie;p;p;p
"Świat jest jak księga, kto nie podróżuje...czyta jakby tylko jedną stronę"
Awatar użytkownika
ziuba
User

aha aa i jeszcze zapomniałam dopisać że ostatnio oglądałam SALT z Angeliną Joli i naszym rodakiem Olbrychskim i bardzo mi się też podobał, Angelina wymiata jak zawsze:)polecam
Awatar użytkownika
figamaga
User

"Salt" faktycznie fajny. Ja wybierałam się na "Wyjazd integracyjny", ale słyszałam same negatywne opinie. Natomiast czekam aż zaczną grać "Listy do M.", bo wszyscy zachwalają.
Awatar użytkownika
petruss1990
User

Ja obejrzałem "Turystę", przyjemnie się oglądało.
Nie można kochać ojczyzny, nie kochając miejsca, w którym się człowiek urodził...
Awatar użytkownika
ziuba
User

o Turysta tez super, naprawdę polecam:)
Awatar użytkownika
Fromena
User

Też ostatnio oglądałam "Turystę". Te widoki zachwycające Paryża i Wenecji nie mówiąc oczywiście o samej Angelinie :-) Trochę koniec filmu mnie zaskoczył, tak nagle nastąpił :-P
.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......:))
Awatar użytkownika
dedos
User

Ja ostatnio oglądałam "Horrible Bosses" - pojechana komedia ;-)
Awatar użytkownika
amber
User

Film, który już niejednokrotnie oglądałam to " Podaj dalej". Jak dla mnie niesamowity, pokazujący jak niewiele potrzeba aby świat mógł być po prostu lepszy.
Awatar użytkownika
figamaga
User

"Listy do M." faktycznie fajne.
Ale jeden z filmów, który mnie zachwycił to "Dobre serce". Naprawdę polecam.
Awatar użytkownika
ziuba
User

Wracając do TURYSTY to J. Deep z tego co ostatnio czytałam jest tak zachwycony Wenecja ze kupił sobie tam całą kamienice:]
Awatar użytkownika
petruss1990
User

Jakbym miał TAKĄ kasę to może zrobiłbym podobnie... Ciekawie byłoby mieć kilka mieszkań porozrzucanych po Europie i sobie na parę dni wyskakiwać to tu to gdzieś indziej...
Abderyta
User

"Czarny łabędź". Psychologiczne studium zapłaty najwyższej ceny dla osiągnięcia doskonałości. Polecam przede wszystkim tym z Was, którzy uważają się za perfekcjonistów w jakiejkolwiek dziedzinie życia.
Awatar użytkownika
amber
User

Wczoraj widziałam Touching the Void ( w Polskim tłumaczeniu "Czekając na Joe"). Poruszajacy film o wyprawie na Siula Grande w peruwiańskich Andach.
Awatar użytkownika
SirRoland
User

Ja plecam film "4 żywioły"
W sali 3D dowiemy się, dlaczego kontynenty poruszają się a wulkany wybuchają. W sali ruchu siedząc w ruchomych fotelach przekonamy się jak woda kontroluje i kształtuje nasze życie oraz globalne procesy zachodzące w przyrodzie. Sala muzyki to niezapomniany koncert dźwięków i kolorów inspirowanych przez naturę. W sali wyobraźni wspólnie z naukowcami odkryjemy fascynującą jaskinię wewnątrz Ziemi. W sali interakcji sprawdzimy wiedzę z zakresu geologii, geografii, klimatu i pogody a w sali inspiracji obejrzymy film o sile, determinacji i bezinteresowności człowieka w świetle dramatycznych wydarzeń