Humor/Na wesoło
-
- User
Humor/Na wesoło
Dwóch kolegów wybierało się do trzeciego- policjanta na urodziny:
- Co mu kupimy w prezencie?
- Może książkę?
- Nie, książkę to on już ma.
:mrgreen:
Pozdrowka
- Co mu kupimy w prezencie?
- Może książkę?
- Nie, książkę to on już ma.
:mrgreen:
Pozdrowka
-
- User
Re: Humor
.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......
)

-
- User
Humor z ostatniej mojej podróży:
Siedzimy sobie całą grupą ze studiów na rynku w Chełmie czekając na wejście do podziemi. Każdy zmęczony bo to już końcówka trasy.
Jeden z moich kolegów mówi: O fajnie idziemy do kopalni kredy.
Na co ja odpowiadam: Ja to bym poszła, ale do kopalni czekolady.
A moja koleżanka całkiem poważnie: A jest w Chełmie????
Cała grupa zwijała się ze śmiechu :mrgreen:
Siedzimy sobie całą grupą ze studiów na rynku w Chełmie czekając na wejście do podziemi. Każdy zmęczony bo to już końcówka trasy.
Jeden z moich kolegów mówi: O fajnie idziemy do kopalni kredy.
Na co ja odpowiadam: Ja to bym poszła, ale do kopalni czekolady.
A moja koleżanka całkiem poważnie: A jest w Chełmie????
Cała grupa zwijała się ze śmiechu :mrgreen:
.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......
)

-
- Administrator
-
- User
Ziemia Święta
Organizowane są przejażdżki łodzią po jeziorze Genezaret. Bilet kosztuje 500 dolarów.
- To strasznie dużo - dziwi sie zbulwersowany turysta.
- Owszem, ale to przecież po tym jeziorze Jezus piechotą chodził!
- Nie dziwię się, przy takich cenach!
Organizowane są przejażdżki łodzią po jeziorze Genezaret. Bilet kosztuje 500 dolarów.
- To strasznie dużo - dziwi sie zbulwersowany turysta.
- Owszem, ale to przecież po tym jeziorze Jezus piechotą chodził!
- Nie dziwię się, przy takich cenach!
-
- User
Grupa turystów błądzi w górach. Wieczór zapada, a tu ani śladu człowieka i nadziei na nocleg.
- Mówił pan, że jest najlepszym przewodnikiem po Tatrach! - wścieka się jeden z uczestników wycieczki.
- Zgadza się! Ale to mi już wygląda na Bieszczady...
- Mówił pan, że jest najlepszym przewodnikiem po Tatrach! - wścieka się jeden z uczestników wycieczki.
- Zgadza się! Ale to mi już wygląda na Bieszczady...
-
- User
Cuś dla Svena.
Krótki kurs niemieckiego.
Język niemiecki jest stosunkowo łatwy. Osoba znająca łacinę i przyzwyczajona do odmiany rzeczowników, opanowuje go bez większych trudności. Tak w każdym razie twierdzą wszyscy nauczyciele niemieckiego podczas pierwszej lekcji...
Na początek kupujemy podręcznik do niemieckiego. To przepiękne wydanie, oprawne w płótno, zostało opublikowane w Dortmundzie i opowiada o obyczajach plemienia Hotentotów (auf Deutsch: Hottentotten). Książka mówi o tym, iż kangury (Beutelratten) są chwytane i umieszczane w klatkach (Koffer) krytych plecionką (Lattengitter), po to by ich pilnować. Klatki te nazywają się po niemiecku "klatki z plecionki" (Lattengitterkoffer), zaś jeżeli zawierają kangura, całość nazywa się Beutelrattenlattengitterkoffer.
Pewnego dnia Hotentoci zatrzymują mordercę (Attentater), oskarżonego o zabójstwo jednej matki (Mutter) hotentockiej (Hottentottenmutter) - matki głupka i jąkały (Stottertrottel). Taka matka po niemiecku zwie się Hottentottenstottertrottelmutter, zaś jej zabójca nazywa się Hottentottenstottertrottelmutterattentater.
Policja chwyta mordercę i umieszcza go prowizorycznie w klatce na kangury (Beutelrattenlattengitterkoffer), lecz więźniowi udaje się uciec. Natychmiast rozpoczynają się poszukiwania i nagle przybiega hotentocki wojownik krzycząc:
- Złapałem zabójcę! (Attentater).
- Tak? Jakiego zabójcę? - pyta wódz.
- Beutelrattenlattengitterkofferattentater! - odpowiada wojownik.
- Jak to? Zabójcę, który jest w klatce z plecionki na kangury? - pyta wódz Hotentotów.
- To jest - odpowiada tubylec – Hottentottenstottertrottelmutterattentater! (zabójca hotentockiej matki głupiego i jąkającego się syna).
- Ależ oczywiście! - rzecze wódz. Mogłeś od razu mówić, że schwytałeś Hottentottenstottertrottelmutterbeutelrattenlattengitterkofferattentater!
Jak sami widzicie, niemiecki jest łatwym i przyjemnym językiem. Wystarczy tylko trochę zainteresować się tematem!
Krótki kurs niemieckiego.
Język niemiecki jest stosunkowo łatwy. Osoba znająca łacinę i przyzwyczajona do odmiany rzeczowników, opanowuje go bez większych trudności. Tak w każdym razie twierdzą wszyscy nauczyciele niemieckiego podczas pierwszej lekcji...
Na początek kupujemy podręcznik do niemieckiego. To przepiękne wydanie, oprawne w płótno, zostało opublikowane w Dortmundzie i opowiada o obyczajach plemienia Hotentotów (auf Deutsch: Hottentotten). Książka mówi o tym, iż kangury (Beutelratten) są chwytane i umieszczane w klatkach (Koffer) krytych plecionką (Lattengitter), po to by ich pilnować. Klatki te nazywają się po niemiecku "klatki z plecionki" (Lattengitterkoffer), zaś jeżeli zawierają kangura, całość nazywa się Beutelrattenlattengitterkoffer.
Pewnego dnia Hotentoci zatrzymują mordercę (Attentater), oskarżonego o zabójstwo jednej matki (Mutter) hotentockiej (Hottentottenmutter) - matki głupka i jąkały (Stottertrottel). Taka matka po niemiecku zwie się Hottentottenstottertrottelmutter, zaś jej zabójca nazywa się Hottentottenstottertrottelmutterattentater.
Policja chwyta mordercę i umieszcza go prowizorycznie w klatce na kangury (Beutelrattenlattengitterkoffer), lecz więźniowi udaje się uciec. Natychmiast rozpoczynają się poszukiwania i nagle przybiega hotentocki wojownik krzycząc:
- Złapałem zabójcę! (Attentater).
- Tak? Jakiego zabójcę? - pyta wódz.
- Beutelrattenlattengitterkofferattentater! - odpowiada wojownik.
- Jak to? Zabójcę, który jest w klatce z plecionki na kangury? - pyta wódz Hotentotów.
- To jest - odpowiada tubylec – Hottentottenstottertrottelmutterattentater! (zabójca hotentockiej matki głupiego i jąkającego się syna).
- Ależ oczywiście! - rzecze wódz. Mogłeś od razu mówić, że schwytałeś Hottentottenstottertrottelmutterbeutelrattenlattengitterkofferattentater!
Jak sami widzicie, niemiecki jest łatwym i przyjemnym językiem. Wystarczy tylko trochę zainteresować się tematem!
"Oryginalność jest jedyną rzeczą, której użyteczności nie mogą pojąć nieoryginalne umysły” <John Stuart Mill, "O wolności">
-
- Jr. Admin
A jak po niemiecku nazywa się siostra tegoż mordercy <mysli>
W końcu może potrzebne będą jej zeznania?
W końcu może potrzebne będą jej zeznania?

Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
-
- User
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-aImaPQxYfM[/youtube]
-
- User
Wycieczki szkolne :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- User
na wesoło
Czasami w internecie można znaleźć zdjęcia "na wesoło" albo po prostu rzeczy paradoksy :)
ja zacznę od zdjęć na wesoło : http://www.uniface.pl/Ale-o-co-kaman-s4228" onclick="window.open(this.href);return false;
i jak się podobają inspiracje? ;]
ja zacznę od zdjęć na wesoło : http://www.uniface.pl/Ale-o-co-kaman-s4228" onclick="window.open(this.href);return false;
i jak się podobają inspiracje? ;]
-
- Jr. Admin
Re: Humor/na wesoło
Tu mam trochę podobny motyw. Wózek widłowy stojący na skale. Jest to w Szwecji w okolicy Vastervik. Najprawdopodobniej jest to nietypowa reklama zakładu produkującego takie maszyny.
-
- User
Re: Humor/Na wesoło
Właściwa strona
Czterech starców grało w golfa z coraz mniejszym entuzjazmem.
- Te wzniesienia są coraz trudniejsze do pokonania - narzeka pierwszy.
- Tak, a te tory golfowe są coraz dłuższe - smuci drugi.
- No, a te piaskowe pułapki są większe, niż pamiętam - zrzędzi trzeci.
Mając już dość narzekania kolegów, najstarszy z nich, 87-letni staruszek mówi:
- Skończcie już marudzić, bądźcie wdzięczni Bogu, że wciąż jesteście po właściwej stronie trawy...
Czterech starców grało w golfa z coraz mniejszym entuzjazmem.
- Te wzniesienia są coraz trudniejsze do pokonania - narzeka pierwszy.
- Tak, a te tory golfowe są coraz dłuższe - smuci drugi.
- No, a te piaskowe pułapki są większe, niż pamiętam - zrzędzi trzeci.
Mając już dość narzekania kolegów, najstarszy z nich, 87-letni staruszek mówi:
- Skończcie już marudzić, bądźcie wdzięczni Bogu, że wciąż jesteście po właściwej stronie trawy...
-
- Jr. Admin
Namiot w kształcie Volkswagena. Niestety nie pojedzie

https://www.youtube.com/watch?v=K3WV5wfMFyk" onclick="window.open(this.href);return false;
Kryspin na nartach :D a raczej na sankach
Kryspin na nartach :D a raczej na sankach