Znów? Przecież niedawno były tam prowadzone prace.
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Wiadomości z Beskidu Niskiego
Re: Wiadomości z Beskidu Niskiego
Nie wiem czy to nie dalszy ciąg. Widziałem rusztowania na cmentarzu.
Jakieś choć jedno zdjęcie Rotundy w zimowej scenerii?
Aparatu jak zazwyczaj nie miałem, ale coś na komórce mam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W pierwszym etapie wyremontowano ogrodzenie.
Obecnie remont obejmuje kaplicę (wymiana gontu) i ustawienie na nagrobkach w pierwotnym miejscu trzech drewnianych macew (na podstawie zdjęć z epoki pozyskanych z archiwum w Bratysławie).
Jest klimat.gar pisze: 22 lis 2023, o 21:53 Aparatu jak zazwyczaj nie miałem, ale coś na komórce mam.
IMG_20231118_110003.jpg
Zgadzam się z Tobą. Wyglądało to bajkowo, a domyślasz się, że byle jakie zdjęcie nie oddaje urody tego miejsca w zaistniałych okolicznościach pogodowych.
Podobno nowi gospodarze bacówki w Bartnem już przyjmują na noclegi. Kto się pierwszy wybiera sprawdzić bacówkę po liftingu i pod nowymi rządami ?
Nie wiem, czy będę pierwszy, ale pod koniec kwietnia będziemy tam z Yoaną.
Cenniki już znane ?
Tydzień temu w Sudetach(!!!) ptaszki ćwierkały, że schronisko na M.M. w B.N.ma być rozebrane i powstanie w tym miejscu nowy obiekt. Drugi ptaszek ćwierkał, że to prawdopodobnie na starych fundamentach. A miedzy ptaszkami wyczułem sentyment do tego miejsca i żal, zwłaszcza do windy.Adler pisze: 6 wrz 2022, o 22:22 Wiecie może, co dzieje się ze schroniskiem na Magurze Małastowskiej? Remonty ze zbiórek były przeprowadzone. Sporo kasy zainwestowano. Poprzedniemu dzierżawcy PTTK jednak podziękował. Od trzech lat nic? Nikt się tym nie interesuje?
Info nie sprawdzone.
Ptaszki w Sudetach są dość daleko od miejsca docelowego… 
Wspomniana winda była największą atrakcją tego miejsca.
Wspomniana winda była największą atrakcją tego miejsca.
Sentyment to jedno a rzeczywisty brak schronisk w Niskim to drugie. Byłoby wskazane aby coś drgnęło w tej sprawie.
Pojawił się wstępny termin kolejnego spotkania miłośników Beskidu Niskiego. Tym razem ma to być 22 - 24.11.2024. Miejsce jeszcze niepewne, ale podobno największe szanse ma Zdynia.
Poproszę o źródło tych informacji, plakat, czy coś...
Nie ma chyba niczego takiego jak plakat czy coś w tym rodzaju.
Może na stronie zaprzyjaźnionego ośrodka, którego właścicielem jest jeden z sympatyków BN? 
Nic o tym nie wiem, ale może coś się pokaże z czasem. Wszak to dopiero za 3 miesiące.
Szkoda, że założyciel portalu i forum tematycznego zaniechał organizacji tego wydarzenia. Trzeba szukać, pytać wśród znajomych…
Raczej nie zaniechał skoro wciąż organizuje. Forum dogorywa (delikatnie rzecz ujmując). W tym roku jest pewna zmiana przy organizacji , bo termin jest znany ze sporym wyprzedzeniem.
Na pewno on? Gdzie można znaleźć takie informacje? Na forum tematycznym (jak onegdaj) brak info, na FB strony również.
Na pewno on. Jak pewnie zauważyłeś forum dogorywa od kilku lat. O FB nie wiem nic bo nie korzystam.
A co to znaczy że dogorywa od kilku lat? Jak tak długo dogorywa to może jednak nie zgorzeje?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Nadal nie dowiedziałem się, skąd ta informacja o terminie i miejscu spotkania w listopadzie…
Co tak tajemniczo?