Spotkanie autorskie z Łukaszem Bajdą autorem książki " Balowie Z Bieszczadzkich lasów na salony Krakowa i Lwowa" w Baligrodzie.
Hmm, po raz pierwszy nie wiem co mam napisać. Nie powinnam się tam pojawić, czułam się tak obco, źle w tym towarzystwie, tak nie na swoim miejscu, że obawiam się, iż moje negatywne emocje mogą rzutować na to co piszę. Postaram się wyłowić pozytywy.
Spotkanie na pewno udane, służące jednemu - promocji książki. Pod tym względem to dobra robota. Kolega Łukasz Bajda to przewodnik mający bardzo dobry kontakt z grupą, znakomicie reagujący na potrzeby grupy. To było widać, słychać i czuć. Jego prelekcja została dobrze przyjęta, trafiła do większości osób zgromadzonych na sali. Sala pozytywnie reagowała, padały pytania. Czytelnicy dopisali, salka była pełna, Autor podpisał wiele książek. Książki nie czytałam, tylko przejrzałam ją. Pierwsze wrażenia pozytywne. Raczej z tych popularno- naukowych, nazwałabym ją na własny użytek gawędą historyczną. Moim zdaniem warto po nią sięgnąć, to przyjemna lektura.