Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 14 lat!
Kącik kierowcy
Re: Kącik kierowcy
Cena benzyny bardzo powoli, ale spada. Na niektórych stacjach można ją znaleźć w cenie poniżej 7,30 co w z/połączeniu z 30-togroszowym rabatem daje cenę poniżej 7 zł za litr. Cena wciąż bardzo wysoka, ale zawsze 6,95 wygląda na paragonie lepiej niż kwoty powyżej 7,50.
Diesel trzyma się mocno a benzyna znów spadła o 15-20 groszy. Oby tak dalej to we wrześniu zejdzie zdecydowanie poniżej 7 zł - i to bez korzystania z kuponów.
Muszę zweryfikować cenę ON na „mojej” stacji, bo pojawiają się na FB zdjęcia ze sporymi obniżkami.
We Francji cena zwykłej 95 oscyluje w granicach 1.7 a 1.8 euro za litr. Przy czym znalazłem informację na stacji że ta kwota jest częściowo dotowana przez państwo.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Dziś w Kamiennej Górze na Orlenie PB 95 po 6,95. Przy użyciu kuponu zaczyna być mniej przerażająco.
W Małdytach (warmińsko -mazurskie) Pb 95 po 6,87. Diesel też zaczął spadać - w okolice 7,15. Oby ten trend się utrzymał.
Dziś w Morągu na dwóch stacjach Pb 95 po diabelskie 6,66, a diesel po raz pierwszy od dawna poniżej 7 zł: 6,99.
Jeszcze kilka dni temu było 7,09 za ON. Teraz 7,56 i z dnia na dzień rośnie.
ON wciąż rośnie. Wczoraj na jednej ze stacji był po 7,99
Dziś podali ciekawą informację z Holandii: po raz pierwszy od czasu przeprowadzania takich badań przejechanie 100 km autem elektrycznym było droższe od przejazdu benzyniakiem (jeśli dobrze pamiętam wynik 16:15 euro).
Ceny na stacjach spadają. Dziś w Rudzie Śląskiej Pb 95 za 6,09, a ON za 6,99. Jakiś czas takich cen nie było. Mam nadzieję, że za kilka dni w przypadku benzyny pojawi się "5" z przodu.
Kwestia kursów walut.
Już wszędzie 8.09 i więcej za ON. PB95 też idzie w górę. W mediach straszą, że najgorsze jeszcze przed nami.
A ropa na rynkach światowych nie idzie w górę. Ciekawe ...
Oj ciężko się jeździ po lokalnych drogach, błoto pośniegowe. Główne są czarne.
Jak sprawują się Wam zimówki?
Jak sprawują się Wam zimówki?
Trzeba zatankować, bo lada chwila (2 stycznia) zacznie się. Ponad 1 zł drożej na litrze.
Tankujemy, tankujemy. U mnie wielosezonówki. Dobrze radza sobie w tych warunkach.
Zatankowane po 6,49 (Pb 95), ale może jeszcze jedno tankowanie przed Nowym Rokiem będzie.
W niektórych mediach straszono, że po 5 lutego będzie prawdziwa katastrofa z olejem napędowym (koniec dostaw wiadomo skąd), że ceny pójdą do góry, itd. I co? Podjeżdżam na stację i widzę ON w identycznych cenach 7,59-7,62. Brawa dla medialnych straszydeł. Znów Wam się udało.