Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 14 lat!
Ciekawe połączenia lotnicze
Jak donosi portal tur-info.pl w lecie, przez kilka miesięcy, zostanie uruchominy rejs na trasie Zurych-Pekin:)
Linie: Edelweiss Air (lot 15 godzin).
Znacie inne, równie ciekawe trasy?
Podajemy:
- trasa
- linie
- czas przelotu
Linie: Edelweiss Air (lot 15 godzin).
Znacie inne, równie ciekawe trasy?
Podajemy:
- trasa
- linie
- czas przelotu
Re: Ciekawe połączenia lotnicze
W kwietniu 2013 irlandzki "Ryanair" zamierza uruchomić bazę lotniczą w Chanii (Kreta).
Ponoć z Katowic i Warszawy/Modlina będzie bezpośrednie połączenie. <okok>
Ponoć z Katowic i Warszawy/Modlina będzie bezpośrednie połączenie. <okok>
A propos omawianej na forum Japonii...
Od dzisiaj LOT'owskie Dreamlinery latają do Tokio.
10 godzinny, bezpośredni przelot w cenie promocyjnej kosztuje ok. 1700zł (3 rejsy tygodniowo).
Dla polskiego przewoźnika oraz samego Okęcia to wielka sprawa. <tak>
Z punktu widzenia ruchu turystycznego przyjazdowego jeszcze większa.
Od dzisiaj LOT'owskie Dreamlinery latają do Tokio.
10 godzinny, bezpośredni przelot w cenie promocyjnej kosztuje ok. 1700zł (3 rejsy tygodniowo).
Dla polskiego przewoźnika oraz samego Okęcia to wielka sprawa. <tak>
Z punktu widzenia ruchu turystycznego przyjazdowego jeszcze większa.
Rewelacja, którą śledzę kilka razy dziennie: Radar ruchu powietrznego "online"
Kilka spostrzeżen:
- najlepsze są te duże ikonki samolotów (bardzo ciekawe linie lotnicze oraz kierunki rejsów). <tak>
- nad Polską względnie spokojnie, niewielki ruch
- co ciekawe loty z południa Europy do Moskwy realizowane są nad Polską, a nie bliżej przez Ukrainę.
- nad zachodnią częścią Bałtyku widziałem wczoraj mini ikonkę śmigłowca
ratunkowego. <mysli>
- wieczorem/w nocy nad USA "urwanie głowy". <lol>
- przy odrobinie szczęścia można wypatrzyć małe ikonki prywatnych czarterów
Kilka spostrzeżen:
- najlepsze są te duże ikonki samolotów (bardzo ciekawe linie lotnicze oraz kierunki rejsów). <tak>
- nad Polską względnie spokojnie, niewielki ruch
- co ciekawe loty z południa Europy do Moskwy realizowane są nad Polską, a nie bliżej przez Ukrainę.
- nad zachodnią częścią Bałtyku widziałem wczoraj mini ikonkę śmigłowca
ratunkowego. <mysli>
- wieczorem/w nocy nad USA "urwanie głowy". <lol>
- przy odrobinie szczęścia można wypatrzyć małe ikonki prywatnych czarterów
Bardzo szeroką ofertę mają na Regulamin Forum (pkt.6). W tym roku planowałem podróż do Hiszpanii i chyba się skuszę kupując właśnie tutaj. Jeżeli chodzi o przewoźników to do wyboru do koloru, bilety stosunkowo tanie i najważniejsze, że można je zamówić w bardzo łatwy sposób!
LOT coraz mocniej uderza w kierunki azjatyckie. Od kilku dni trwa reklamowanie nowego połączenia z Koreą Południową (na początku lot tam i z powrotem za 1599 zł).
Musi coś robić, skoro za ub. rok miał 271 milionów zł straty, z czego 46,6 mln zł na samych lotach
Podobno początek tego roku był dla LOT-u bardzo dobry - w pierwszym kwartale (jeśli się nie mylę - info z radiowej "3") zarobił około 30 mln.
dwa lata temu też zarobił, i to całkiem sporo, bodajże 80 mln. Na lotach, bo na reszcie stracił
Nie wiem dokładnie czy te 30 mln zarobił na samych lotach czy to bilans całościowy.. Oby te drugie (choć ja z usług LOT-u niestety nie byłem zadowolony), ale jak pojawi się jakiś ciekawy kierunek za rozsądne pieniądze to pewnie dam im drugą szansę.
Dobre wieści. <tak>
Będą nowe połączenia z Portugalią.
Ryanair wprowadzi loty:
- z Modlina do Faro
- z Wrocławia do Lizbony.
Będą nowe połączenia z Portugalią.
Ryanair wprowadzi loty:
- z Modlina do Faro
- z Wrocławia do Lizbony.
Dawaj więcej takich dobrych wieści. Od kiedy te nowe loty ?
Ja słyszałem z radio, że na nasz rynek ma wejść nowa linia China Airlines Flights. Jak zapowiadali w audycji, oferta cenowa ma być bardzo atrakcyjna i konkurencyjna.
Prezes Ryanair dwa dni temu ogłosił trasę do Faro.gar pisze:Od kiedy te nowe loty ?
Lot z Wrocławia do Lizbony w maju 2017 już jest w systemie rezerwacji (najtańsza wersja: 133zł/os. w jedną stronę!). Nie wiem, czy są jeszcze dostępne bilety w tej cenie, bo się ludzie rzucili.
Maj 2017 - liczyłem na jakiś marzec. U nas jeszcze zima a tam koło 15 - 20'C, czyli idealna pogoda na zwiedzanie. Może pociągną do marca 2018 (albo listopada).
Niemniej informacja bardzo dobra. Dzięki za nią i proszę o takie kolejne (m. in. tanie loty do Armenii,Mołdawii a szczególnie do Rumunii).
Niemniej informacja bardzo dobra. Dzięki za nią i proszę o takie kolejne (m. in. tanie loty do Armenii,Mołdawii a szczególnie do Rumunii).
Wizzair ma dobrą cenę na loty do Reykjaviku (Islandia).
Aktualnie w systemie rezerwacji: 183 zł w jedną stronę.
Pierwsze loty (2 razy w tygodniu) od końca marca 2017.
Aktualnie w systemie rezerwacji: 183 zł w jedną stronę.
Pierwsze loty (2 razy w tygodniu) od końca marca 2017.
Z jakiego lotniska?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Gdańsk, Warszawa, Katowice ale wymaga to sprawdzenia
-
- User
Teraz łatwo się pogubić z tymi wszystkimi połączeniami itp. Ja zawsze korzystam z wyszukiwarki lotów bo inaczej nie wyobrażam sobie za tym wszystkim nadążyć. Tam jest fajnie bo wklepujesz sobie skąd dokąd chcesz lecieć i wyszukiwarka sama szuka Ci najlepszego połączenia i najtańszych lotów
Ryanair: nowe trasy z Krakowa ogłoszone dzisiaj:
Ateny, Barcelona, Berlin, Glasgow, Gӧteborg, Lizbona, Malmo, Marrakesz, Marsylia, Neapol, Norymberga, Praga, Sewilla i Tel Awiw
Ateny, Barcelona, Berlin, Glasgow, Gӧteborg, Lizbona, Malmo, Marrakesz, Marsylia, Neapol, Norymberga, Praga, Sewilla i Tel Awiw
A Rumunii wciąż nie ma