Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Która sieć najlepsza w podróży?
Re: Która sieć najlepsza w podróży?
Nie jestem do końca obiektywna w swojej ocenia bo używałam tylko dwóch sieci: Plusa i Play. Nigdy nie miałam z nimi problemu ;-)
.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......
)

Orange jest ok.. z zasiegiem to zalezy od innych sieci w jakich sie zadomowisz:)..ostatnio orange wprowadzilo roming w samolotach ale stawka za minute:) duza:)!..
Kto jeszcze nie zagłosował, to śmiało!
Bardzo ciekawy jestem ostatecznych wyników tej ankiety.
Bardzo ciekawy jestem ostatecznych wyników tej ankiety.
Obiektywna nie będę bo nie miałam styczności ze wszystkimi sieciami ale z Plusem nigdy nie miałam problemów 

A co powiecie o zaletach telefonii satelitarnej?
Szczególnie przy podróżach poza kontynent Europejski ?
Szczególnie przy podróżach poza kontynent Europejski ?
Hmmm cisza ... Trochę pobuszowałem w poszukiwaniu informacji na ten temat.
Na pewno można do nich zaliczyć spore oszczędności, które możemy uzyskać dzwoniąc z terenów poza Europejskich. Orientacyjne ceny połączeń mamy tutaj [Regulamin Forum].
Na pewno można do nich zaliczyć spore oszczędności, które możemy uzyskać dzwoniąc z terenów poza Europejskich. Orientacyjne ceny połączeń mamy tutaj [Regulamin Forum].
Ankieta ciekawa, dlatego wydłużamy termin oddawania głosów w powyższej ankiecie.
Jeśli macie przemyślenia w kwestii telefonii komórkowej (sieci) - w odniesieniu do podróżowania, prosimy w tym wątku.
Jeśli macie przemyślenia w kwestii telefonii komórkowej (sieci) - w odniesieniu do podróżowania, prosimy w tym wątku.
Od 9 lat jestem klientem Orange (wcześniej oczywiście Idea). Myślę o przejściu do Play. Nie kieruje mną jednak zasięg operatora, a oferta telefoniczna. W domach ludzie trzymają komórki na parapetach, żeby złapać choć jedną kreskę zasięgu. Osobiście, po przyjeździe do pracy, wyłączam szukanie sieci i pozostawiam telefon w trybie samolotowym (offline). Bateria nie wyczerpuje się tak szybko. Uważam za skandal, że w XXI wieku są jeszcze takie miejsca gdzie kontakt telefoniczny jest utrudniony lub wręcz niemożliwy.
Pozdrowka
Pozdrowka
Ja od kilku lat użytkuje Blueconnect czyli teraz T-mobile i powiem, że nie miałam w ogóle problemów z połączeniem się poza granicami kraju, oczywiście wcześniej uaktywniłam usługę roaming. Czasem w Polsce bywa większy problem, jeżeli jestem gdzieś na totalnym "nigdzie", ale łączy się tylko powoli :).
Znajomi mają Playa i byli raczej nie zadowoleni, coś się działo poza miastem i totalnie zero netu, ale nie sprawdziłam tego osobiście.
Znajomi mają Playa i byli raczej nie zadowoleni, coś się działo poza miastem i totalnie zero netu, ale nie sprawdziłam tego osobiście.