Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Gdzie spać w Warszawie?
Gdzie spać w Warszawie?
Czy znacie jakieś godne polecenia i niedrogie miejsce do spania w Warszawie albo w jej pobliżu? Wybieramy się na zwiedzanie stolicy, niestety nie mamy worka pieniędzy więc szukamy czegoś w rozsądnej cenie ale też z przyzwoitymi warunkami dla rodziny z dziećmi.
Re: Gdzie spać w Warszawie?
W tym dziale były już polecane dwa miejsca:
viewtopic.php?p=28983#p28983
viewtopic.php?p=28958#p28958
viewtopic.php?p=28983#p28983
viewtopic.php?p=28958#p28958
Poza hostelami szukaj apartamentów. Czasem rodzinie (jeśli jest Was co najmniej 4) bardziej opłaca wynająć się wypasiony apartament niż zwykły pokój w hostelu. Teraz jeszcze najazdu turystów i gości biznesowych na Warszawę nie ma, więc jest spora szansa na rozsądne ceny.
Jest w każdym razie dobrą rzeczą znaleźć nocleg w pobliżu stacji metra. Tych swoich żoliborskich noclegów raczej nie polecam, nie było tam zbyt przytulnie. W Warszawie opłaca się mimo wszystko dać trochę więcej za nocleg, klientela tam bywa dziwna.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Zerknij na Hotel Zielonki. Jeśli jesteście zmotoryzowani to dojazd do centrum Warszawy jest bardzo dobry (około 20 minut na parking pod Zamkiem Królewskim). Nie wiem tylko jak wyglądają cenniki dla gości indywidualnych.
Dzięki noclegi już mamy
Co znaleźliście i wybraliście ?
Jeden.z hosteli daje 25 procent zniżki w zamian za reklamę na stronie . Przyjęłam ofertę mam nadzieję że nie będziemy zalowac
Jesteśmy na miejscu. Luksusów nie ma ale 3 noce da się wytrzymać. Mamy nawet własną łazienkę. Jak na Warszawskie ceny bardzo tanio
A jak z klientelą, nie ma jakichś dubeltowych gości co imprezują od 2 nocy do rana? Jeśli miejsce jest przytulne i bezpieczne a właściciel nie kombinuje zmieniając twoją rezerwację na dzień przed przyjazdem to cieszę się, że cwaniaczkowi z Tolka przybyła uczciwa konkurencja.
Przytulne to nie jest ale da się przespać. My mamy pokój poza głównym budynkiem i nie wiem kto tu jeszcze jest
Nie wiem. My mamy cenę 135 za pokój czteroosobowy
Ze swojej strony polecam "03Hotel" przy ul. Mangalia 1. Sprawdzone miejsce z bardzo dobrym śniadaniem. W sezonie wadą są liczne wycieczki szkolne oraz dość wysoka cena za noc. Dojazd na Krakowskie Przedmieście ok. 8 km.
Kolejne sprawdzone miejsce.
"Ibis Reduta" przy ul. Bitwy Warszawskiej 16.
Sieciówka znana w Europie. Dogodny dojazd do centrum tramwajem nr 7.
Warunki jak to w sieci. Pokój trochę mały, ale łazienka bez zarzutu.
Śniadania w formie szwedzkiego stołu, obfite. Wi-Fi bardzo szybkie. Jeśli ktoś jest klubowiczem "All Accor", otrzymuje dodatkową zniżkę. Można ustrzelić naprawdę dobrą cenę na kilka dni przed przyjazdem.
Na minus:
- niewielka oferta obiadowa z karty+drożyzna
- parking 50 zł/dobę
"Ibis Reduta" przy ul. Bitwy Warszawskiej 16.
Sieciówka znana w Europie. Dogodny dojazd do centrum tramwajem nr 7.
Warunki jak to w sieci. Pokój trochę mały, ale łazienka bez zarzutu.
Śniadania w formie szwedzkiego stołu, obfite. Wi-Fi bardzo szybkie. Jeśli ktoś jest klubowiczem "All Accor", otrzymuje dodatkową zniżkę. Można ustrzelić naprawdę dobrą cenę na kilka dni przed przyjazdem.
Na minus:
- niewielka oferta obiadowa z karty+drożyzna
- parking 50 zł/dobę

I nawet dostałem podziękowania:

Niestety wkrótce raczej nie planuję zatrzymać się w Ibisach.Szanowny Panie Przemysławie,
Bardzo dziękujemy za wspaniałą recenzję naszego hotelu! Cieszymy się, że jest Pan zadowolony ze swojego pobytu i mamy nadzieję wkrótce zobaczyć się z Panem ponownie!

-
- User
Standardowo chyba Novotel, albo hotel Felix itd.
Rodzina była w maju b.r. w Warszawie. Znaleźni na ten czas noclegi - ul. Kozia 3/5.
Zapłacili za 4 noce za 3 osoby 800 zł., to 66,66 zł. za osobodobę. Bez śniadań.
Warunki: szału nie było, ale do zaakceptowania na tak krótki czas. Każdy ma swoje oczekiwania, wymagania. Opinie można znaleźć w sieci. Jedyne na co narzekali, to problemy z wejściem, jakiś kod, hasło, potrzebne aby dostać się do kluczy. Przed wejściem utrudniony kontakt z właścicielem, ale to tylko raz.
Najważniejsze: super lokalizacja ! Wszystko rekompensująca. Można sprawdzić. Tuż obok Krakowskiego Przedmieścia. Na Stare Miasto (zamek itp.) kilkaset metrów.
.
Zapłacili za 4 noce za 3 osoby 800 zł., to 66,66 zł. za osobodobę. Bez śniadań.
Warunki: szału nie było, ale do zaakceptowania na tak krótki czas. Każdy ma swoje oczekiwania, wymagania. Opinie można znaleźć w sieci. Jedyne na co narzekali, to problemy z wejściem, jakiś kod, hasło, potrzebne aby dostać się do kluczy. Przed wejściem utrudniony kontakt z właścicielem, ale to tylko raz.
Najważniejsze: super lokalizacja ! Wszystko rekompensująca. Można sprawdzić. Tuż obok Krakowskiego Przedmieścia. Na Stare Miasto (zamek itp.) kilkaset metrów.
.
Taką potężną bazą jest portal meteor-turystyka. Wystarczy wpisać kierunek, datę przyjazdu i powrotu i dostajesz masę propozycji, do koloru do wyboru. Możesz też od razu wybrać nocleg po województwie czy regionie, co jest też sporym ułatwieniem.
Nie wiem tylko na ile ta baza jest obecnie aktualizowana. Swego czasu korzystałem, ale o ile pamiętam w Tomaszowie Mazowieckim podawano adresy już nie istniejące.