Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 14 lat!
Wyczerpujące podejścia - tylko dla twardzieli :)
Re: Wyczerpujące podejścia - tylko dla twardzieli :)
Trzeba kiedyś powtórzyć przy lepszej pogodzie. A dorzucając jeszcze do tematu. Ja mam dobry wskaźnik tego czy szlak jest męczący i stromy, ale "odzywa" się tylko przy zejściach takimi trasami. Ścięgno w stawie kolanowym. Pierwszy raz miałem tak przy zejściu z Caryńskiej do Brzegów Górnych a ponownie na zejściu z Ćwilina na przełęcz Gruszowiec. Przy innych zejściach co najwyżej chwilowo, więc wygląda, że tamte są najostrzejsze.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Mnie ostatnio wykończyło końcowe podejście pod schronisko na Wielkiej Raczy (czerwonym), ale to chyba kwestia słabej kondycji aniżeli samej stromizny terenu.
Ja bym powiedział że to bardziej kwestia długości podejścia. Dla mnie ten szlak jest dużo lepszy do schodzenia.
Beskid Niski potrafi zaskoczyć nie tylko Lackową
Podejście na Jaworze niebieskim szlakiem od strony Boguszy > 235 metrów przewyższenia na najstromszym odcinku 750 metrów - średnie nachylenie 30%
Podejście na Kozie Żebro czerwonym GSB od strony Regietowa > 250 m przewyższenia na odcinku 1 km - średnie nachylenie 24%
Podejście na Jaworzynę Konieczniańską czerwonym / niebieskim od strony Koniecznej / Beskidka > 200 m przewyższenia na odcinku 900 metrów - średnie nachylenie 22,5%
Podejście na Chełm Grybowski niebieskim z Podchełmia > 230 m przewyższenia na odcinku 1,15 km - średnie nachylenie 20%
Podejście na Busov zielonym z Cigelki > 450 m przewyższenia na odcinku 2,5 km - średnie nachylenie 18%
Podejście na Jaworzynę Konieczniańską czerwonym / niebieskim z Przełęczy Regietowskiej > 220 m przewyższenia na odcinku 1,3 km - średnie nachylenie 17%
Podejście na Ubocz żółtym od strony Florynki > 220 m przewyższenia na odcinku 1,3 km - średnie nachylenie 17%
Podejście na Jaworze niebieskim szlakiem od strony Boguszy > 235 metrów przewyższenia na najstromszym odcinku 750 metrów - średnie nachylenie 30%
Podejście na Kozie Żebro czerwonym GSB od strony Regietowa > 250 m przewyższenia na odcinku 1 km - średnie nachylenie 24%
Podejście na Jaworzynę Konieczniańską czerwonym / niebieskim od strony Koniecznej / Beskidka > 200 m przewyższenia na odcinku 900 metrów - średnie nachylenie 22,5%
Podejście na Chełm Grybowski niebieskim z Podchełmia > 230 m przewyższenia na odcinku 1,15 km - średnie nachylenie 20%
Podejście na Busov zielonym z Cigelki > 450 m przewyższenia na odcinku 2,5 km - średnie nachylenie 18%
Podejście na Jaworzynę Konieczniańską czerwonym / niebieskim z Przełęczy Regietowskiej > 220 m przewyższenia na odcinku 1,3 km - średnie nachylenie 17%
Podejście na Ubocz żółtym od strony Florynki > 220 m przewyższenia na odcinku 1,3 km - średnie nachylenie 17%
A mówi się, że co tam, niskie te góry...