Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 14 lat!
Regionalne potrawy
Re: Regionalne potrawy
Podobno górale zwykli przepijać alkohol żętycą. Wydawało by się, że wódka plus wyroby mleczne to źle się kończy, ale podobno nie... A wy jak sądzicie?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Re: Regionalne potrawy
Wszystko zależy od żołądka. Znam takich co bigos zapijali kefirem
Re: Regionalne potrawy
Niestety oscypek spod skoczni w Malince jest w konsystencji parmezanu. Strasznie się kruszy po pokrojeniu. I jest trochę przesolony. Na kanapkę się nie nadaje, użyć go można jedynie na ciepło albo do jakiejś sałatki.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Re: Regionalne potrawy
Ale to są różne gatunki. Trafiłeś może na stary lub mocno słony/przesolony.
Re: Regionalne potrawy
Nie jest napisane jakie to gatunki. Jest rozróżnienie na owczy, krowi i mieszany.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Re: Regionalne potrawy
I teraz w lutym/marcu jest owczy ?
Re: Regionalne potrawy
Ten był owczy
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Re: Regionalne potrawy
W Szczawnicy w październiku poprosiłem mniej słone i rzeczywiście takie były. Kwestia rozmowy ze sprzedającym.
Re: Regionalne potrawy
Zazwyczaj jak kupuję w Zakopanem, Nowym Targu albo Szczawnicy to są mniej słone i mniej "sypiące się".
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/