Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!

Relacja: Doliną w Krokusy (marzec 2014)

Byłeś/Byłaś w górach? Pochwal się relacją, zdjęciami, filmem z Twojej wycieczki górskiej, trekkingu.
Regulamin forum
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Pasmo górskie: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Beskid Niski: Nieznajowa (15.07.2020)
Awatar użytkownika
Remi
User

Relacja: Doliną w Krokusy (marzec 2014)

Post autor: Remi » 31 mar 2014, o 13:53

Sobotni poranek 5 rano. Wstaję pakuje muffiny i kanapki na drogę. Wychodzę na przystanek na spotkanie ze znajomymi. Mgła zasnuwa szosę nr52, ale wiem, że będzie dziś dobry dzień. :) "Szofer plus 3 "malinki"- w takim składzie jedziemy w stronę Witowa. Nie pchamy się na "zakopianke", tylko sprawnie przejeżdzamy pod Babuszką, przez najdłuższą wieś i po 2,5h jazdy jesteśmy na Siwej Polanie. Nie tylko my wpadliśmy na pomysł wyjazdu do Doliny Chochołowskiej, by jeszcze zdążyć na krokusy, nim przekwitną. :)
Zakładamy plan - dojść do schroniska. Chciałam, żebyśmy wracali Drogą nad Reglami, ale skala zniszczeń po jesiennych wichurach mnie totalnie zaskoczyła. Szlak ten i nie tylko, są zamknięte. W telewizorni nie wyglądało to aż tak źle. <zalamka>
Kolejnym założeniem było, że nigdzie się nie spieszymy i powoli wędrujemy. Dobrze, że udało mi się namówić znajomych, zebyśmy wyjechali jeszcze wcześniej od zakładanej godziny :)
Trasa od parkingu do Schroniska i z powrotem :) więc za bardzo nie ma o czym pisać <lol>

Zdjęcia same dopowiedzą resztę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec pojechaliśmy do Kościeliska do Pana Rysia i jego teściowej na pyszny obiad w megaklimatycznej knajpie. <mniam> Obiad dwudaniowy jak u mamy czy babci za ok.20zł :) polecam.

Reszta zdjec i inne na http://www.picasaweb.google.com/inteligentnamolekula" onclick="window.open(this.href);return false;

Dziękuję za uwagę :)

Awatar użytkownika
Comen
Moderator forum

Re: Doliną w Krokusy

Post autor: Comen » 31 mar 2014, o 23:51

Na marginesie nasuwa mi się refleksja że Tatry to takie góry gdzie można sobie wędrować od jednej do drugiej pory roku: na dole wiosna, na górze zima.To co z ta ścieżką nad reglami, całkiem zatarasowało?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/

Awatar użytkownika
yaretzky
Ekspert

Post autor: yaretzky » 1 kwie 2014, o 08:10

Remi pisze:Zdjęcia same dopowiedzą resztę :)
Dopowiedziały !!! <okok>
A dlaczego "krokusy w tle" tylko na Picassie ?? ;) <lol>
Comen pisze:Tatry to takie góry gdzie można sobie wędrować od jednej do drugiej pory roku: na dole wiosna, na górze zima
I to chyba dodatkowy ich urok... Dzięki temu tak super wyglądają zdjęcia krokusów z zaśnieżonymi szczytami górek... :>
"Nie pytaj, jak to daleko? Zapytaj, co ciekawego możesz zobaczyć po drodze..."
https://picasaweb.google.com/grazynajarek" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Adler
Administrator forum

Post autor: Adler » 1 kwie 2014, o 22:39

Remi,
zwierzątko nie dziabnęło Cię w rękę? :>
Na górze jeszcze środek zimy.

Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar » 2 kwie 2014, o 10:36

Ja też chcę - może krokusy poczekają na mnie jeszcze te 15 dni.
Na kilka krokusów załapałem się w połowie marca w skansenie w Pszczynie, ale to tylko taka namiastka (choć mówią, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma).

Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Post autor: Yoana » 3 kwie 2014, o 10:58

Widzę, że wiosna przyszła i przyszły nowe wyprawy. :-) Krokusy przepiękne i chyba wiem, jaka jest ulubiona słodycz Remi :-)
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek

Awatar użytkownika
Remi
User

Post autor: Remi » 3 kwie 2014, o 16:58

Yoana jaka Twoim zdaniem moja ulubiona słodycz??? :)

Awatar użytkownika
yaretzky
Ekspert

Post autor: yaretzky » 4 kwie 2014, o 09:26

Remi pisze:Yoana jaka Twoim zdaniem moja ulubiona słodycz??? :)
<lol> <lol> <lol>
Remi pisze:Wstaję pakuje muffiny
<mysli> <tak>
"Nie pytaj, jak to daleko? Zapytaj, co ciekawego możesz zobaczyć po drodze..."
https://picasaweb.google.com/grazynajarek" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ