Fotki dodałem: w tym wpisie.
Po wypróbowaniu butów w terenie miejskim oraz beskidzko-skałkowo-wąwozowo-drabinkowo-górskim (np. Słowacki Raj) jestem bardzo zadowolony. <okok>
Twarda podeszwa robi swoje. Stopy w nawet najtrudniejszym terenie odpoczywają i dobrze trzymają się podłoża.
Buty dobrze trzymają stopę. Mimo, że są niskie nadają się bez problemu w teren typowo górski z trudną ekspozycją terenu -> potwierdzają to ratownicy TOPRu, którzy na co dzień korzystają z tego samego obuwia.
Na szlaku złapała mnie ulewa i mimo, że ten model nie ma Gore-Texu nie odczułem wilgoci w środku -> dobrze wypełnia swoją rolę wysoki, gumowy otok.
Jedyny mankament, który zauważam to zachowanie podeszwy na mokrym podłożu, a konkretnie na mokrej skale i korzeniach drzew - tu Vibramowskie podeszwy (jak zawsze, bez zmian) bezradne.

Nie wiem, jak w nowym designie (z nowym znaczkiem), ale straszy typ butów (jeszcze z orzełkiem) spełnia moje wymagania i nie żałuję wydania nie tak przecież małej sumy pieniędzy.
Jeśli poszukujecie dobrego buta nie tylko na trekkingi górskie, ale też na co dzień - jak najbardziej polecam sprawdzony model "Salewa Mountain Trainer".