Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 14 lat!

Kuchnia outdoor-owa

Wymiana informacji o rzeczach przydatnych podczas trekingu i w podróży.
Deleted

Kuchnia outdoor-owa

Post autor: Deleted » 4 gru 2014, o 17:12

Zakładam wąteczek dotyczący garów, palników, wszelkiej maści kubanów, innymi słowy, w czymś posiłek trza przyrządzić. Z czego korzystacie podczas wędrówek, macie jakieś przemyślenia?

Awatar użytkownika
Wiolcia
User
Posty: 218
Rejestracja: 24 paź 2014, o 14:52

Kuchnia outdoor-owa

Post autor: Wiolcia » 9 gru 2014, o 00:21

Zaczęło się od starych aluminiowych menażek z palnikiem na denaturat. Dźwigaliśmy toto w butelkach i śmierdziało nieco, jak się przyrządzało posiłki.
Potem przyszedł czas na palnik i butlę Primusa. Używamy do dziś, choć z butlami eksperymentujemy, bo Primus się ceni.
Menażki zostały, do tego zwykłe metalowe kubki. Czasem zwykłe garnki, jak jedziemy samochodem. Natomiast ostatnio kupiliśmy sobie zestaw garnków outdoorowych na wyprawy - czeka już na nas w Polsce, więc jak przetestujemy, to coś napiszę.

Awatar użytkownika
Wiolcia
User
Posty: 218
Rejestracja: 24 paź 2014, o 14:52

Kuchnia outdoor-owa

Post autor: Wiolcia » 9 gru 2014, o 19:03

Znalazłam ten zestaw, który kupiliśmy - ooczywiście nie w tej kosmicznej cenie, a w promocji:
http://www.alpenski.pl/product/naczynia ... stem-5562/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pierwszy raz coś takiego będziemy mieli, więc się boję czy będę umiała używać ;).
A jak Twoja nowa menażka, menelu?

ogi7

Kuchnia outdoor-owa

Post autor: ogi7 » 8 maja 2015, o 23:05

Cześć,
Mam pytanie czy używacie grilli rakietowych? Można zrobić taki samemu, ale nie znalazłem, żeby można było gdzieś kupić coś w tym stylu. Co sądzicie o tego typu rozwiązaniach?

Awatar użytkownika
Comen
Jr. Admin
Posty: 8820
Rejestracja: 30 maja 2011, o 00:37
Lokalizacja: Kraków

Kuchnia outdoor-owa

Post autor: Comen » 9 maja 2015, o 14:50

Nie próbowałem. Trzeba by mieć duże puszki. Rozwiązanie pewnie dość oryginalne, ale ja raczej preferuję tradycyjnego grilla.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/

ogi7

Kuchnia outdoor-owa

Post autor: ogi7 » 12 maja 2015, o 21:52

Dzięki za opinię, właśnie sęk w tym, że ta puszka musiałaby być większa...
A np. rozwiązanie tego typu: http://www.emberlit.com/en/ ?
W sumie wygląda na praktyczne i po złożeniu zajmuje mało miejsca. Ewentualnie można jeszcze dać na górę ruszt.

ODPOWIEDZ