na ile nowe technologie (gps, net tel. komórkowa itd) pomagają nam a na ile zubożają.
Może jutro rozpiszę się o dawnych czasach i o tym czy nowoczesność daje nam szansę czy zamyka drogę.
Moderator: Comen
I teraz nie wiem, czy protestować czy nie... <mysli> Bo, z jednej strony, "...młoda fala..., ...dzieci kwarcu..." - kuszące... <skromny> <lol> <lol>creamcheese pisze:duża część młodej fali, dzieci kwarcu, nie potrafi już żyć bez gadżetów...choć jak pamiętacie yaretzky, stary koń, też cierpiał bez gadżetu.
Creamcheese, rzeczone "getto" jest wg mnie wyśmienitą atrakcją turystyczną. Przejście przez nie wywołuje dreszcz emocji jak diabli.creamcheese pisze:Posty o Cigelce i osadzie Romów...
. Są bardziej niezależni od innych ludzi, nowoczesnych technologii.creamcheese pisze:Myślę o sprycie i intuicji
. Kiedyś tak myślała większość, teraz niewielu.maior domus pisze:czasem dobrze jest nie wiedzieć, być nieświadomym tego, co nas czeka na szlaku.
maior domus pisze:Dinozaury nie wyginą, choć będą się czuć trochę zagubione ... w tych innych czasach.
Też tak myślę, a poniżej dowód dlaczego dinozaury są tak zahartowane:tadeks pisze:Dinozaury nie wyginą.
Zmieniło się środowisko, zarówno to naturalne, jak i to ludzkie w którym przyszło dinozaurom żyć. Zmienił się świat.
Jednak zahartowani w bojach, w trudnych czasach, poradzili sobie turystycznie, ekonomicznie, patriotycznie, ogólnie życiowo.