Najlepsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 10 lat!
Skitouring
Moderator: Comen
-
-
- Donator
Re: Skitouring
Dopiąłeś swego, ścianka Chełmu padła.
Dobrze że wrzuciłeś filmik i nie trzeba się martwić, czy czasem nie brałeś udziału w felernej wyprawie na Kopę Kondracką (lawina i dwóch zasypanych).
Dobrze że wrzuciłeś filmik i nie trzeba się martwić, czy czasem nie brałeś udziału w felernej wyprawie na Kopę Kondracką (lawina i dwóch zasypanych).
-
- Donator
Beskid Niski "wytopiony" , we wtorek na ski-turach szukałem resztek śniegu na Magurze Małastowskiej, a w środę i dzisiaj "testowałem" 80 cm śniegu na Rawkach i paśmie granicznym w Bieszczadach.
-
- Donator
Podobno może jeszcze coś dosypać, ale prawdziwa zima w Beskid Niski raczej już nie wróci (w najbliższych miesiącach).
-
-
Znalazłeś jeszcze coś puchu w lesie?

-
- Donator
10-15 cm świeżego puchu na zmrożonym śniegu, duża frajda przy zjeździe z Małej Rawki w kierunku schroniska.
Nocleg pod Rawkami w tygodniu bez problemu, wyżywienie i konsumpcja dla nocujących w schronisku na jadalni, reszta tylko na wynos.
-
- Donator
Na Jaworzynie Krynickiej jeszcze pełna zima, gondola nieczynna (dla narciarzy) więc cały stok dla ski-turowców.
Ostatnia knajpka otwarta na szczycie, od jutra zamknięta, schronisko PTTK pod szczytem też się zamyka.
Masa śniegu aż po Wierchomlę, idealne warunki na nartki.
Ostatnia knajpka otwarta na szczycie, od jutra zamknięta, schronisko PTTK pod szczytem też się zamyka.
Masa śniegu aż po Wierchomlę, idealne warunki na nartki.
-
- Donator
Tym razem wykorzystane wczorajsze okno pogodowe w Bieszczadach. Na niebieskim szlaku z Ustrzyk G. na Rawki i Kremenaros od pół metra do metra śniegu (plus 10 cm świeżego). Ze szczytu super widoki na wschód (Borżawa, Pikuj, Ostra Hora, Poł. Równa, itd).
-
- Donator
Zazdroszczę, bo co więcej mogę zrobić (poza podróżami po okolicy). Ty na 1 dzień wyskoczysz w Biesy - ja na to szanse mam w najlepszym stanie marne. Na dłużej nie ma szans, bo brakuje noclegów.