Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Podkarpackie: Jarosław
Regulamin forum
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Województwo: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Małopolskie: Czchów (08.07.2020)
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Województwo: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Małopolskie: Czchów (08.07.2020)
Podkarpackie: Jarosław
Byłem dziś w mieście Jarosław i nie powiem, jestem mile zaskoczony. Miasto jest piękne, ale niestety potwornie zaniedbane. Gdyby magistrat Jarosławia wykazał choć odrobinę rozumu miasto było by perełką województwa, które przyćmiło by nie tylko Przemyśl ale i Sandomierz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Relacja: Jarosław
Twoja fotorelacja zdecydowanie zachęca do odwiedzenia tego miasta! Widzę, że udało Ci się dzisiaj złapać ostatnie chwile ze słońcem. <lol>
warto pojechać i pozwiedzać ale z zagospodarowaniem turystycznym to tam masakra
a co jest wesołe są dwie trasy podziemne. Jedną prowadzi Muzeum i Biuro informacji Turystycznej a druga kamienicy z podcieniami prowadzi osoba prywatna. Bilety są po 10 zł. Trasa prowadzona przez Muzeum przeznaczona jest bardziej dla dzieci i nie ma charakteru tras podziemnych, natomiast trasa prywatna i niemalże stan surowy jak za dawnych czasów. Pani właścicielka jest super :D
a co jest wesołe są dwie trasy podziemne. Jedną prowadzi Muzeum i Biuro informacji Turystycznej a druga kamienicy z podcieniami prowadzi osoba prywatna. Bilety są po 10 zł. Trasa prowadzona przez Muzeum przeznaczona jest bardziej dla dzieci i nie ma charakteru tras podziemnych, natomiast trasa prywatna i niemalże stan surowy jak za dawnych czasów. Pani właścicielka jest super :D
Podzieliły się trasy, czy zrobili jeszcze jakąś nowszą?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Jakaś przyjemna knajpka z dobrym żarciem się nawinęła pod rękę ?
mijałem kilka knajp ale to albo pizzernia albo kebeb, a jadłem w kafejce w klasztorze. Ładnie pachniało to się skusiłem. Tanio, smacznie i co ważne smakowało jak w domku.gar pisze:Jakaś przyjemna knajpka z dobrym żarciem się nawinęła pod rękę ?
doszła jedna nowa. Jak napisałem wyżej należy ona do rąk prywatnych. Znajduje się w kamienicach z podcieniami. Schodzi się 3 kondygnacje w dół i nie jest tak wyremontowana jak ta przy kamienicy OrsettichComen pisze:Podzieliły się trasy, czy zrobili jeszcze jakąś nowszą?
Re: Podkarpackie: Jarosław
Sporo zmieniło się na lepsze choć wciąż jest wiele do zrobienia. Rynek w końcu po remoncie. Kilka kamienic wyremontowanych. Duża synagoga też, niestety Mała wygląda marnie. Trwają prace przy cerkwi Przemienienia Pańskiego.